Лопатинська гімназія
Оратівська громада, Вінницька область
Освітній портал оратівського району Підписатися на новини
29 Квітня 2024 р

ВІД КОЗАКІВ ДО ЗСУ

Цього року  Україна вперше відзначала  День захисників і захисниць України та день українського козацтва, уже у нові даті, а саме - 1 жовтня.  Адже це свято збігається з Покровою Пресвятої Богородиці, що не випадково. Пресвяту Богородицю дуже шанували козаки, а Покрова для них була одним із найвеличніших свят, за що й отримала другу назву – Козацька Покрова. Козацькі традиції бережуть і розвивають сучасні захисники і захисниці України.

День захисників і захисниць – передусім свято тих, завдяки кому ми втримали незалежність, маємо змогу жити своїм щоденним життям – працювати, творити, виховувати дітей.

Це свято – ще одна можливість подякувати за захист Силам оборони України.

З нагоди Дня захисників та захисниць України, учні Лопатинської гімназії долучилися до акції «ТЕПЛО МОГО СЕРЦЯ ДЛЯ УКРАЇНСЬКОГО ВОЇНА – ЗАХИСНИКА». Учнями було зібрано 45 посилок з солодощами та маленькими подаруночками, оберегами виготовленими власноруч, а також листівками для захисників, де діти за бажанням залишали свої номери мобільних. Надзвичайно приємно було, коли діти ділилися своїми враженнями, тому що захисники подякували їм особисто. Дехто із захисників відшукали сторінку гімназії у соціальній мережі Фейсбук, та писали слова вдячності під дописом.

Такі моменти дають сили не зупинятися і переконуватися в тому, що наші люди неймовірні…

    

Протягом тижня в гімназії проходили різні заходи приурочені Дню українського козацтва та Дню захисників та захисниць України.

Бібліотекарем гімназії підготовлена тематична виставка літератури "Ми нащадки козаків"

З учнями 5 – 7 класів завітали до місцевої бібліотеки. Бібліотекар Розумнюк С.Г підготувала для учнів цікаву книжкову виставку, документальний фільм про козаків та ЗСУ та провели пізнавальну гру «Слава козацька не вмре, не загине».

     

З учнями 8-9 класів було проведено виховні заходи, де діти переглядали навчально-пізнавальні фільми про козаків та сучасну армію, після чого було проведено бесіду «Від козаків до ЗСУ». Також діти взяли участь у грі «Правда / брехня» .

   

Тиждень закінчився гарною традицією Лопатинської гімназії - «Козацькими розвагами» та частуванням смачнючої каші з казана, як у справжніх козаків, звареної на багатті.

 Змагання між учнями 1- 4 класів – «Майбутні козачата»

                

Змагання між учнями 5-9 класів – «Мужність та витривалість справжніх козків»

                   

Частування каші.

       

« повернутися до списку новин

 

 

 

 

 

 

Логін: *

Пароль: *