Лопатинська гімназія
Оратівська громада, Вінницька область
Освітній портал оратівського району Підписатися на новини
29 Квітня 2024 р

Голокост... Маємо пам*ятати щоб не допустити повторення трагедії...

Голокост – це спільна трагедія людей усіх національностей.

 

27 січня весь світ вшановує пам’ять загиблих в роки Голокосту – жахливої трагедії, жертвами якої стали близько шести мільйонів євреїв Європи. Це число закріплене у вироках Нюрнберзького трибуналу.
В Україні було розстріляно понад півтора мільйона людей, але й до сьогодні дослідники не мають точних даних щодо справжньої кількості знищених нацистами євреїв та ромів.
Символом нелюдських страждань, траурним місцем, де відбулись масові розстріли жертв (переважно єврейської національності) в Україні і за її межами вважається Бабин Яр.
Пам’ять про Голокост необхідна нам, щоб наші діти ніколи не були байдужими спостерігачами проявів ворожнечі. Тепер, коли Голокост відходить у минуле, нинішнє покоління має продовжити естафету пам’яті і відстоювати гідність людини. Темою цього дня є вічна пам’ять і зобов’язання докласти зусиль до недопущення геноциду і злочинів проти людяності.
 У гімназії було проведено уроки пам'яті на тему "Голокост... Мамємо памятати, щоб не допустити повторення трагедії". Хвилиною мовчання було вшановано пам'ять усіх хто загинув від рук катів.
 

« повернутися до списку новин

 

 

 

 

 

 

Логін: *

Пароль: *