Лопатинська гімназія
Оратівська громада, Вінницька область
Освітній портал оратівського району Підписатися на новини
29 Квітня 2024 р

Ялинка без ялинки

Навіть в тажі важкі часи, наші дітки потребують свята. І батьки докладають усіх зусиль, аби діти його відчули. Тому актуальним питанням на передодні різдвяних свят стає питання «Купувати живу ялинку? Штучну? Чи все ж таки зовсім обійтися без ялинки?» Створити відчуття свята, радісного очікування новорічного дива можна й без знищення дерев. Набагато цікавіше прикрашати соснові чи ялинові гілки, виготовляти традиційні українські «ялинки» – дідухи з колосків, калини, створювати новорічні композиції, які можуть стати гарним подарунком для рідних і друзів та прикрасять домівку, шкільну аудиторію чи робочий кабінет.

Тому проводячи конкурс новорічних композицій, діти долучилися до акції «Ялинка без ялинки», і створюючи свої композиції старалися передати найголовніші мотиви- щоб створити собі новорічний настрій, не обов’язково нищити природу.

Акція спрямована не тільки на попередження незаконної рубки сосен та ялин, а й на формування громадської думки про «ялинкову» проблему шляхом пропаганди заміни живих дерев на композиції з гілля. Використання «лапника», що залишається в лісі на місцях санітарних рубок, лісосіках і навіть інколи спалюється, збереже життя багатьом деревам.

            

« повернутися до списку новин

 

 

 

 

 

 

Логін: *

Пароль: *