Лопатинська гімназія
Оратівська громада, Вінницька область
Освітній портал оратівського району Підписатися на новини
29 Квітня 2024 р

І пісня українська колискова, Й світанки фантастичні на полях… Я вишиванку одягаю знову, І серце в грудях – наче вільний птах!

День вишиванки – подія, яка покликана зберегти українські традиції, передати їх наступному поколінню.

Спеціальних заходів на День вишиванки не існує. Однак щороку в Україні проводять особливий флешмоб, який полягає в тому, що люди одягаються в національний одяг, фотографуються та викладають світлини в соціальні мережі. В мирні часи в багатьох містах проводили концерти, фестивалі, ярмарки та фотосесії. На жаль, під час війни проводити масові заходи заборонено. Однак кожен із нас, хто наразі перебуває в безпеці, може одягнути вишиванку для підтримання духу українців та українських воїнів.

Особливе значення День вишиванки має під час повномасштабної війни Росії проти України. Одягнена вишиванка 18 травня є символом незламності українського духу, заявою на весь світ про те, що українці – вільний народ.

День вишиванки всі здобувачі освіти та педагогічний колектив, дошкільнята Лопатинської гімназіїв традиційно у цей день одягнені у символічний український одяг, це незмінна традиція з перших днів започатування свята.

  

  

 

  

 

« повернутися до списку новин

 

 

 

 

 

 

Логін: *

Пароль: *