Лопатинська гімназія
Оратівська громада, Вінницька область
Освітній портал оратівського району Підписатися на новини
29 Квітня 2024 р

"Квіти настрою" "Мій настрій"

У сучасному суспільстві, де щороку посилюються вимоги до маленької особистості, де відбуваються зміни життєвих принципів, такі короткочасні стани, як тривожність, агресивність, замкнутість, перетворюються на стійкі. Не кожна дитина здатна впоратись з такими вимогами, і це провокує до постійності негативних станів, які суттєво впливають на здоров’я кожного.

   Серед багатьох факторів, від яких залежить майбутнє держави, одним із найголовніших є стан здоров’я її громадян. Зв’язок між здоров’ям і поведінкою людини є очевидним і водночас дуже складним. Поведінка людини формується з дитинства під впливом оточення (батьки, родина, однолітки, дитячий садок, школа, ЗМІ ) як свідомо, так і несвідомо — на основі емоційного сприйняття. Поведінка, пов’язана зі здоров’ям, є невід’ємною частиною стилю життя людини.

Виховання психологічно грамотних та здорових людей, які вміють вивчати самих себе, розвивають свою особистість, піклуються про своє здоров’я та здоров’я оточуючих людей, слід розпочинати якнайшвидше, ще в перші роки життя дитини.

Традиційно компоненти здоров’я поділяють на такі:

  • психічне здоров’я,
  • соціальне здоров’я,
  • фізичне здоров’я.
  • духовне здоров’я.

У  дітей дошкільного віку, основними показниками сформованості психологічного здоров’я є процес адаптації під час вступу до дошкільного закладу, рівень розвитку комунікативних навичок, рівень позитивної мотивації до соціально важливої для даного віку діяльності, відсутність відхилень у поведінці.

   Діти дуже довірливі, легко піддаються впливу, навіюванню. Якщо дитину весь час залякувати хворобами та нещастями, то ми не розвинемо в неї бажання бути здоровою, а викличемо страх. Дитина повинна рости з усвідомленням, що від її навичок та розумної поведінки залежить її здоров’я та здоров’я людей, які її оточують.

Психологічне здоров’я — це важлива складова соціального самопочуття людини та її життєвих сил.

       

 

 

« повернутися до списку новин

 

 

 

 

 

 

Логін: *

Пароль: *