Лопатинська гімназія
Оратівська громада, Вінницька область
Освітній портал оратівського району Підписатися на новини
29 Квітня 2024 р

Герої нашого краю, ми у вічнім боргу перед вами.....

24 жовтня учні старших класів гімназії мали можливість  відвідати Алею пам*яті у смт.Оратів. Учні дізналися, що ідея створення Алеї пам*яті належить Оратівській селищній раді та була підтримана родинами загиблих захисників України. Дізналися про символ пам*яті від побратимів, а саме про відстріляні гільзи, які були перетворені на вази для квітів, які встановлено біля портретів загиблих захисників. 

Урок мужності присвячений загиблим захисникам Оратівщини, зокрема воїнам-односельчанам учнів що навчалися у Лопатинській гімназії: Ромашов Анатолій Васильович житель с. Оратів (с.Лопатинка), похований у с.Оратів, Літвінко Сергій Петрович проживав та похований у с.Оратів, Коршунов Іван Григорович народився в с.Сологубівка, де і пройшло його дитинство, згодом проживав у с.Лопатинка, після одруження разом з сім*єю проживав у с.Осична, там же похований, Мацієвський Богдан Олексійович народився та виріс у с.Сологубівка, жив та працював до повномасштабного вторгнення російсього агресора у м.Київ, похований у рідному селі, Цимбал Вадим Олександрович народився та проживав у с Велика Ростівка, там же похований, Купець Богдан Сергійович народився в с.Оратів, навчався у Лопатинській школі, життєві дороги завели Богдана Сергійовича до Могилів-Подільського району у с.Бабчинці, де одружився та проживав з сім*єю, похований у с.Бабчинці.

Ціна та розуміння подвигу земляків які віддали найдорожче - своє життя, за суверенітет та незалежність Батьківщини, пронизала кожного учня, адже на сьогоднішній день багато батьків мужньо стоїть на захисті нашої держави.

      

 

 

 

« повернутися до списку новин

 

 

 

 

 

 

Логін: *

Пароль: *