Лопатинська гімназія
Оратівська громада, Вінницька область
Освітній портал оратівського району Підписатися на новини
16 Квітня 2024 р

29 вересня 2022 року виповнилося 81-ті роковини однієї з найтрагічніших сторінок в історії ХХ століття – початку масових розстрілів мирного населення, вчинених гітлерівцями в урочищі Бабин Яр під час окупації Києва у 1941-1943 роках.

Бабин Яр..... Тут розстрілювали, тут спалювали трупи і тут просівали попіл. Після Другої світової війни назва київського яру стала символом людської трагедії. Так історично склалося, що Бабин Яр і в Україні й у світі втілює значно більше, ніж географічна назва та одна з трагічних адрес масових розстрілів часів Другої світової війни. У літопису глобальної єврейської Катастрофи (Шоа), саме з цією київською місцевістю пов’язують початок Голокосту в Європі, хоча насправді хвиля розстрілів котилася до Києва від самого кордону. Київ став першим великим містом, цілком «вільним від євреїв». Саме в Бабиному Ярі, розстріляли майе все єврейське населення міста. 

З учнями 8-9 класів було проведено тематичну бесіду, з нагоди 81-х роковин дня пам'яті жертв Бабиного Яру, з метою розкриття суті трагедії та її масштабів та пояснення її впливу на долю людства, викриття людиноненависницької  політи­ки нацизму. Також однією з основних тем бесіди було формування історичної  пам'яті сучасників, формування в учнів усвідомлення того, що мир, життя і злаго­да між людьми — найвищі на землі цінності. 

 

  

 

« повернутися до списку новин

 

 

 

 

 

 

Логін: *

Пароль: *