Лопатинська гімназія
Оратівська громада, Вінницька область
Освітній портал оратівського району Підписатися на новини
25 Квітня 2024 р

День пам’яті жертв Бабиного Яру

В НВК була проведена виховна година на тему : «День пам’яті жертв Бабиного Яру »; з учнями 8-9 класів переглянуто фільм «Історична правда: Трагедія у Бабиному Яру».

В сільській бібліотеці учні переглянули виставку книг на історичну тематику.

29 вересня - День пам’яті жертв Бабиного Яру,вчинені нацистами у 1941-1943 роках.

Загалом за роки Другої світової війни у Бабиному Яру, за різними оцінками, полягло від 100 до 150 тисяч осіб – євреїв, ромів, караїмів, радянських військовополонених, учасників українського націоналістичного руху опору, пацієнтів психіатричних лікарень та представників інших національних чи соціальних груп, яких окупанти вважали «зайвими».

" Пам'ять Бабиного Яру, Голокосту - це попередження для всього людства про те, що ідеологія нетерпимості та насильства може повернути нас у страшне минуле, коли найдорожче - людське життя - ставало лише розмінною монетою у руках диктаторів".

Бабин Яр — страшна сторінка в історії всього людства. Понад сто тисяч людей стали жертвами спотвореного світогляду та нелюдської жорстокості. Усі ми маємо пам‘ятати про цей злочин, щоб ніколи знову не допустити його жахливого повторення. Бережімо вічну пам‘ять про невинних.

 

 

« повернутися до списку новин

 

 

 

 

 

 

Логін: *

Пароль: *