Лопатинська гімназія
Оратівська громада, Вінницька область
Освітній портал оратівського району Підписатися на новини
25 Квітня 2024 р

Козацьку славу в Україні продовжують захисники віднині!

14 жовтня – свято Покрови Пресвятої Богородиці, День Українського козацтва та День захисника України. Ці знаменні дати нерозривно пов’язані між собою та символізують зв’язок поколінь, давню історичну традицію. А без минулого нема майбутнього. Пресвята Богородиця вважалася покровителькою і заступницею славного війська козацкого та всього українського люду.
За часів козацтва наші предки пройшли науку честі та гідності, рівності та демократії. Вірою і правдою справі утворення нашої держави довгі роки служили ветерани повстанського руху, давши клятву здобути волю Україні або загинути за неї.
Славетні традиції українського народу продовжують захисники і патріоти Української держави, які сьогодні відстоюють мир у нашій країні на східних рубежах. Ми з вдячністю згадуємо всіх, хто взяв у руки зброю і встав на захист України, хто охороняє наші рубежі і береже спокій та мир в тилу.
Щирі вітання кожному, хто сьогодні несе нелегку військову службу, за вірність військовій присязі та патріотизм.

У цей день ми також схиляємо голови перед світлою пам’яттю усіх героїв, які полягли в боротьбі за вільну, незалежну і нескорену Україну. З учнями гімназії було вшановано пам'ять та покладено квіти на могилу загиблого захисника Ромашова Анатолія, який довгий час жив у с. Лопатинка. Найменша його донечка цього року була випускницею нашого навчального закладу.
  
 
 
Також у нашій гімназії навчаються діти з с. Велика Ростівка, вони також сьогодні поклали квіти до могили загиблого героя-односельчана Цимбал Вадима Олександровча.
Ми та наші діти, повинні розуміти ціну нашого спокою та щасливого, мирного майбутьного нашої джержави. Вічна пам'ять нашим героям! Вічна слава!

До Дня українського козацтва та дня захисника України оформлена книжкова виставка «Козацька слава - не вмре, не згине !».

  


Учні гімназії підготували відеопривітання з Днем захисників та захисниць України, яке можна переглянути на сторінці гімназії у соціальній мережі Фейсбук за посиланням : https://www.facebook.com/groups/1504767109953286


Класними керівниками проведно онлайн виховні години «Голос боротьби», до дня захисників та захисниць України та 80-ти річчя Української повстанської армії.

З вихованцями дошкільного відділення проведено відеолекторій "Козаькому роду - нема переводу"! та проведено конкурс малюнків, які потім ми передамо до нашого волонерського штабу і вони попрямують до наших захисників на фронт.

  

 

Також на передодні наші учні долучилися до благодійної акції "Крок до Перемоги" та передали свої сувеніри і малюнки а також допомагали розмальовувати печиво для наших захисників , яке напередодні готували їхні мами.

       

Благодійна акція "Крок до Перемоги" триває до нас долучились і передали свої сувеніри,малюнки наші діти

 

« повернутися до списку новин

 

 

 

 

 

 

Логін: *

Пароль: *