Лопатинська гімназія
Оратівська громада, Вінницька область
Освітній портал оратівського району Підписатися на новини
23 Квітня 2024 р

ВИСТОЯЛИ НА МАЙДАНІ – ПЕРЕМОЖЕМО У ВІЙНІ!

Хай Заповіт Шевченка не загине,

Ми йдем за ВОЛЮ і за ПРАВДУ - з ним!!!

Бо Україна стане на коліна

Лиш перед БОГОМ! більш ні перед ким!

 

Протягом кількох століть прагнення українців жити у вільній незалежній державі наштовхується на лютий опір з боку росії, яка завжди намагалась знищити нашу країну, заперечуючи окремішність її народу, її історії, її мови, її традицій.

Небезпечним сигналом для російського диктатора стала Помаранчева революція 2004 року. Другий Майдан продемонстрував готовність громадян України захищати своє право вибору. Це суттєво відрізняло Україну від частини колишніх совєтських республік, в яких відбувалося демонтування демократії та розбудова авторитарних режимів.
Революція Гідності, яка починалася з євроінтеграційних вимог, стала черговим етапом утвердження України як незалежної держави. Ці протести стали найбільш голосною та чітко сформульованою заявою українців про свої цінності – гідність, свободу, незалежність, демократію.

Гідність, непохитність, прагнення до свободи нашого народу, мужність та стійкість наших воїнів, які вісім років виборюють нашу незалежність, волю та територіальну цілісність сильніші за всю російську армаду, сильніші за всі бомби, ракети, танки, дрони окупантів. Наше прагнення жити у своїй вільній, незалежній, неподільній країні сильніше за їх прагнення знищити нас.
ВИСТОЯЛИ НА МАЙДАНІ – ПЕРЕМОЖЕМО У ВІЙНІ!

З метою вшанування патріотизм і мужність громадян, які постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів України та її європейського вибору,  прищеплювати любов до Батьківщини, зберегти та донести до учнів об’єктивну інформацію про доленосні події в Україні початку ХХІ століття,  розвивати бажання стати гідними громадянами України в Лопатинській гімназіїї було проведено низку заходів.

   

 

« повернутися до списку новин

 

 

 

 

 

 

Логін: *

Пароль: *