Лопатинська гімназія
Оратівська громада, Вінницька область
Освітній портал оратівського району Підписатися на новини
19 Квітня 2024 р

Якщо ти байдужий до страждань інших, ти не заслуговуєш називатися людиною....(Сааді)

Байдужість - це найвища жорстокість. 

М.Уілсон

Булінг...  Звучить страшно! Але справа навіть не в звучанні, а в тому, що це явище оточує нас всюди, у кожному навчальному закладі, і найстрашніше  те, що воно несе за собою надзвичайно негативні наслідки.

На сьогодні у світі залишається критичною проблема насильства і, зокрема, булінгу – цькування та проявів агресії до особистості з метою її принизити.

Скільки разів життя підлітків було знівечене через те, що «звичайні учні школи» вирішили  «запостити» у  свій профіль соціальної мережі смішний контент про однокласника чи «розібратись» після уроків.

А скільки сотень мільйонів дітей та молодих людей у кожному куточку планети страждають від проявів булінгу з боку інших людей – сторонніх і навіть рідних. Насильство в сім’ї, цькування в школі, агресія в соціальних мережах – теми, які люди воліють оминати під час розмови за філіжанкою кави. Утім, проблема від цього аж ніяк не зменшується, і все частіше ми спостерігаємо невтішні наслідки ігнорування насильства у суспільстві.

Тому, з метою попередження насильства в учнівському середовищі, поширення булінгу та його видів, у гімназії пройшов  тиждень з протидії булінгу.

Під час проведення заходів були розкриті такі поняття, як «булінг», види його, наслідки такої поведінки для жертви та агресора. Також учням надано поради, як діяти у разі виникнення такої ситуації у закладі, до кого звернутись за допомогою.

  

  

 

« повернутися до списку новин

 

 

 

 

 

 

Логін: *

Пароль: *