Лопатинська гімназія
Оратівська громада, Вінницька область
Освітній портал оратівського району Підписатися на новини
29 Березня 2024 р

Мовний батл між учнями 7-9 класів, до " Дня української писемності та мови".

...У просторах, яким немає меж,

Не згубишся, як на вітрах полова.

Моря перелетиш і не впадеш,

Допоки буде в серці рідна мова...

 Вивчати мову – важка робота. Але якщо любити та плекати рідну мову, то наука здається вже не такою непосильною. Мова – це історія народу, його світогляд, інтелектуальний та духовний результат кількатисячолітньої еволюції кожного етносу. Без своєї мови, своєї самобутньої культури немає народу.

    Мова – найважливіший засіб спілкування людей і пізнання світу, передачі досвіду з покоління в покоління. День української писемності та мови – державне свято, яке щороку відзначають в Україні. Встановлене воно 9 листопада 1997 р. Указом Президента «Про День української писемності та мови» на підтримку «ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації українського суспільства».

І хоча війна диктує свої правила, але діти прагнуть навчатися, прагнуть бути кращими. Між учнями 7-8 класів було проведену інтелектуальну гру-батл "Мова - ДНК нації". З великою завзятістю та відповідальністю учасники ставилися до завдань та на відмінно з ними справлялися. Між двома командами "Патріоти України" та "Нащадки козаків", у фіналі, був зовсім невеликим відрив у балах, та перемогу здобула команда "Патіоти України". 

 

          

Під час виконання командами завдань, учні в залі також мали змогу проявити себе та показати як добре вони знають українські прислівя та приказки. 

   

На прикінці змагань, коли журі підраховувало підсумки, учениці 7-го класу привітали всіх музичною композицією "Мова єднання".

 

 

« повернутися до списку новин

 

 

 

 

 

 

Логін: *

Пароль: *