Лопатинська гімназія
Оратівська громада, Вінницька область
Освітній портал оратівського району Підписатися на новини
20 Квітня 2024 р

«Свої Чорнобиль має кольори»

30 листопада 1986 р. було закінчено будівництво саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС, а 14 грудня в газеті «Правда» надруковано повідомлення про те, що держкомісією був прийнятий в експлуатацію комплекс захисних споруд. Це, по суті, була перша серйозна та важлива перемога над зловісним атомом, який вирвався з-під контролю людини після квітневого вибуху.

З метою гідного відзначення мужності, самовідданості і високого професіоналізму учасників ліквідації наслідків аварії та на підтримку ініціативи громадських організацій і Міністерства праці та соціальної політики України 14 грудня в Україні відзначається «День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильської АЕС». Це визначено Указом Президентом України № 945/2006 року від 10 листопада 2006 року.

Незмінним залишається  найглибша повага до людей, які закрили собою світ від атомного лиха, що вирвалося зі зруйнованого четвертого блоку ЧАЕС. Їхній подвиг неможливо переоцінити – як не можна переоцінити значення того, що вони зробили. Їхній героїзм, патріотизм і професійна майстерність перевірені часом.

Ми не маємо права забувати про самопожертву ліквідаторів аварії на ЧАЕС, які пройшли через усі кола ядерного пекла. Багато з цих людей не дожили до теперішніх днів, задля збереження життя і здоров'я майбутніх поколінь.

14 грудня, з нагоди вшанування ліквідаторів Чорнобильської АЕС, в НВК були проведені виховні години : «А душа людська пам’ятає», «Чорнобиль. Трагедія. Подвиг. Застереження»,«Атом може бути різний», «Чорнобиль: минуле і сучасне»,«Героїзм та мужність ліквідаторів ЧАЕС».

Учні також переглянули відеоматеріали про аварію на Чорнобильській АЕС.

« повернутися до списку новин

 

 

 

 

 

 

Логін: *

Пароль: *